• Home
  • Esther Dorhout

Esther Dorhout

Esther Dorhout

F/W’16 – Stage

DORHOUT MEES F/W ‘16 “STAGES”

Esther Dorhout Mees showde 26 januari tijdens Amsterdam Fashion Week haar negende collectie onder de naam Dorhout Mees. Inspiratie voor deze Fall Winter 2016 collectie met als titel “STAGES” haalde ze uit vervallen theaters.
‘ This moment, contains all moments. ‘ – CS Lewis
Verval, fluweel, gebroken beton, handgemaakte schoenen geïnspireerd op satijnen spietsen, contrasten in vorm en materiaal, de collectie weerspiegelt een combinatie van uitersten.

Esther Dorhout Mees raakte gefascineerd door plekken waar fluweelrode gordijnen ooit avond aan avond toegang gaven tot de meest uiteenlopende voorstellingen, in prachtige kostuums en met indrukwekkende decors, en die nu verworden zijn tot ruimtes van stilte en vergetelheid. Theaters waar als een verre echo het applaus weerklinkt tegen de verweerde muren van het toneel.

In de collectie “STAGES” zien we elementen van de hoogtijdagen als van de periode erna. Kostuums, korsetten en de vormen van het theater zelf, zijn bepalende onderdelen van het silhouet.: theaterdoeken vallen asymmetrisch langs het lichaam en ook de ronde vormen van eindeloze fluwelen stoelen worden weerspiegeld. Verval in materiaal en door stof omtrokken stoelknopen, zijn verwerkt in hand bewerkte materialen.

“De grootsheid van een theater waar ooit prachtige stukken zijn opgevoerd in kostuums en grote verhalende decors, afgezet tegen het verval en de melancholische vergetelheid van deze bijzondere ruimtes. De combinatie van zulke uitersten fascineert mij eindeloos,” aldus Esther Dorhout Mees.

In opdracht van Esther hebben we met veel plezier weer haar show mogen vastleggen.

De opdracht

  • Showregistratie met 2 camera’s
  • Videoproductie compilatie van de gehele show

Vertoning